Coaching voor volwassenen

Coaching met paarden is geschikt voor vrijwel iedereen. Voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen.

Het kan zijn dat je ergens tegenaan loopt, dat je het ergens moeilijk mee hebt, alleen of samen. Maar ook als je juist iets moois in het verschiet hebt wat je nog concreter wil maken, of als je een samenwerking wil verbeteren, elkaar beter wil leren begrijpen, dan is coachen met behulp van paarden een uitermate goede keuze.

Behalve voor kindercoaching kun je ook bij me terecht voor:

Individuele sessie

In de huidige maatschappij nemen we onze beslissingen vooral vanuit het hoofd. Hoe we ons daarbij voelen is vaak van ondergeschikt belang. Door de ‘missing link’ tussen denken en voelen ontstaan vaak coachvragen.

Door je een activiteit met het paard aan te bieden, doe ik een beroep op je denken, maar ook op je doen (vaardigheden) en voelen. De leerervaring is juist zo krachtig omdat je vrijwel al je zintuigen inzet. Bovendien kun je meteen oefenen met ander gedrag omdat het paard daar direct feedback op geeft.

Relatie sessie

Een relatiesessie hoeft niet persé voor twee geliefden te zijn. Het kan ook met een ouder of kind of met een vriend, vriendin of juist met je zakenpartner. 

Doordat we veel met iemand optrekken komen we in vaste patronen. Dit is handig want voorspelbaarheid zorgt ervoor dat we niet steeds energie hoeven te gebruiken om opnieuw te bedenken hoe we met (een situatie met) de ander omgaan. 

Diezelfde patronen kunnen er echter ook voor zorgen dat je vastloopt in je relatie of dat jullie samen ongemakken opmerken waar je graag verandering in zou willen aanbrengen. 

Door de activiteit met het paard kunnen we de patronen snel herkennen, ervaar je wat voor invloed het heeft op je innerlijke belevingswereld en kun je samen oefenen met ander gedrag.

Teamcoaching

Misschien nog meer dan bij relaties vinden we vaste patronen in teamsamenwerking. Ze leveren veel op want met je eigen vaste rol weet je waar je aan toe bent. Maar vaste patronen kosten ook een hoop energie, met name omdat onbewuste, onuitgesproken opvattingen en drijfveren aan de patronen ten grondslag liggen.

Wanneer je met je team een activiteit met het paard krijgt aangeboden, komen er allerlei zaken uit het dagelijks leven aan de orde, zoals communicatie, assertiviteit, samenwerking, leiderschap. We gebruiken de activiteit met het paard als metafoor en kunnen zo gemakkelijk een transfer maken naar de alledaagse situatie. Zo worden we ons bewust van stukken van de ijsberg onder het wateroppervlak en kunnen we samen op zoek naar oplossingen of betere alternatieven voor de huidige praktijk.

Omdat het paard altijd direct reageert op zaken in het hier en nu en omdat het dier vergevingsgezind is en zonder oordeel, vindt de coachsessie plaats in een voor jou emotioneel veilige omgeving.

Als coach is het mijn bedoeling om je te helpen in je zoektocht naar antwoorden op jouw coachvraag. Ik geef dus geen antwoorden. Ik ben ervan overtuigd dat je de antwoorden zelf al in je draagt. Mijn taak is om je te faciliteren in je leerproces zodat jij kunt ontdekken wat nodig is.

Twijfel je nog?

Twijfel je of paardencoaching geschikt is voor jou? Misschien herken je jezelf, of iemand die je kent, in één van onderstaande situaties.
 • Je loopt rond met een vraag, met twijfel of met onvrede
 • Je hebt hulp nodig bij rouwverwerking
 • Je kunt je keuzes prima beredeneren, maar toch lukt het niet om echt te veranderen
 • Je wil leren om je grenzen beter aan te geven of werken aan je weerbaarheid
 • Je loopt tegen iets of iemand aan en je weet niet hoe je het aan moet pakken
 • Je wil jezelf ontwikkelen maar je weet nog niet helemaal in welke richting
 • Je wil meer weten over je manier van communiceren
 • Je bent met je partner op zoek naar relatietherapie
 • Je vindt het maken van keuzes lastig
 • Je hebt een verlieservaring waar je het moeilijk mee hebt
 • Je wil leren omgaan met de emoties die je in jezelf voelt
 • Je hebt last van stress, burnout, overspannenheid, en/of slapeloosheid

Je wil je droom omzetten naar realiteit, maar weet niet hoe?

Sluit Menu

Coachen voor LinekeTegenMS.nl

Mijn hele goede vriendin Lineke van Opzeeland heeft MS, een aandoening van het centrale zenuwstelsel met hele grote gevolgen door kortsluiting in de elektrische impulsen uit en naar de hersenen. Lineke heeft de vorm die te behandelen is met stamceltherapie (HSCT) maar laat deze behandeling nou in Nederland uitgevoerd noch vergoed worden. Ze is eind september naar Moskou (Rusland) geweest om daar de behandeling te ondergaan. Kosten: 55.000 euro
Daarom heb ik van juni tot eind september 2019 gratis coachsessies weggegeven in ruil voor een donatie aan Lineke van tenminste 100 euro.

We hebben ontzettend veel geld ingezameld met elkaar maar het bedrag is nog niet rond. En daarom verleng ik de actie nog, voorlopig tot eind februari 2020.

Meer weten? Check de crowdfunding website Lineketegenms.nl
Deelnemen? Doneer via haar website tenminste 100 euro en vermeld in het bericht je naam, e-mailadres en mijn naam of website en coachlocatie, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!
Deelnemen met meer dan 1 persoon? Ook dit is mogelijk, neem contact met me op voor afstemming rondom een passende donatie en overige wensen.

Bedankt dat je meedoet!