3. Materiaal

Superblij ben ik met de actie van Nedlandic.nl!

Toen ik op zoek ging naar coachmateriaal voor de locaties kreeg ik bij hen een prachtige korting aangeboden waardoor ik een hoop meer kon aanschaffen dan verwacht en desondanks binnen mijn budget bleef. Natuurlijk vertel ik daarom graag over hun mooie gebaar en daarom wijd ik er een apart mini-blogje aan.

Met het materiaal kunnen we vaak bijzondere dingen doen in sessies. Veel materiaal gebruiken we bij ALMP (Anders Leren Met Paarden) en zetten we bijvoorbeeld in bij het oefenen met sommen of met taal.  Maar ook als het aankomt op het werken an de executieve functies* hebben we veel baat bij de vele gezellig gekleurde balken of bij de cavaletti-blokken. Soms bouwen we hindernissen om stil te staan bij moeilijke opgaven. We kijken vervolgens hoe we het in kleinere stapjes kunnen opdelen zodat het wel te overzien wordt. Hier hebben kinderen veel aan voor uitdagingen die zich voordoen in hun dagelijks leven. Zo leren ze omgaan met moeilijke situaties. We lopen parcourtjes waarbij we het paard leren begeleiden op een prettige en duidelijke wijze of soms leren we zo om samen te werken en af te stemmen. We gebruiken de materialen om iets symbolisch uit te drukken of te verbeelden of we leren met behulp van een vierkant, gelegd met de balken om onze eigen persoonlijke ruimte te verdedigen.

En met die grote, prachtige, edele maar soms ook bijzonder lompe paarden begrijp je misschien dat lang niet alle materiaal geschikt is. Het moet degelijk, stevig en veilig zijn in gebruik. Wij beschikken daar nu over en daar zijn we helemaal mee in onze nopjes!

 

  • Executieve functies zijn al die regelfuncties van de hersenen die essentieel zijn voor het realiseren van doelgericht en aangepast gedrag. Alle executieve functies of vaardigheden hebben een controlerende en aansturende functie, denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen uitstellen van iets waar je heel veel zin in hebt, of het plannen van een dagdeel, of het stellen van prioriteiten

Geef een antwoord