8. Spiegel

Een klein stukje uit het verslag van een coachee.

Ik sta naast hem, durf zijn aandacht te vragen en doe er van alles aan om van hem gedaan te krijgen wat de opdracht is. Nee hoor, er gebeurt niks… of ja, toch… een stap…. “Nu de vaart erin houden” denk ik en terwijl ik dat denk is Pinto alweer gestopt met zijn beweging….”Wie ben ik om me uit het veld te laten slaan?” zeg ik tegen mezelf. Dat doe ik niet, dus nog een keer… en nog een keer en dan maar eens een andere manier uitproberen.
Er worden mij wat zaken duidelijk, die ik ook in mijn dagelijks leven doe, waarbij er soms ook geen beweging in de mensen, zaken om mij heen of in mijzelf te krijgen is…. Dezelfde opdracht mag worden uitgevoerd met een halster….. Pinto is erg bereid om te helpen, merk ik en de opdracht verloopt nu vlekkeloos. Maaike vraagt wat er anders was… het vertrouwen was er ineens veel meer. En terwijl Maaike en ik staan te praten komt daar ineens Marti, als een dartel veulen tussendoor. Aan de rits van mijn broek proberen te knabbelen en op allerlei manieren mijn aandacht proberen te trekken. Op een bepaald moment zelfs rollend over de grond en met benen in de lucht door het zand. Het slaat op mijn lachspieren. Of ik iemand in mijn omgeving heb die dit doet? Ja, meestal ben ik dat zelf!

De sessie loopt ten einde en ik bedank Pinto voor de medewerking. Ik mag de spullen die ik heb gebruikt zelf opruimen. Leerzame sessie en zo open! Ik raad iedereen aan die inzicht wil in eigen handelen en een onbeantwoorde vraag heeft, een keer een sessie te doen met Maaike en de paarden. Ik ben er wijzer van geworden en heb een duidelijke spiegel voorgehouden gekregen. Maaike weet dan de juiste vragen te stellen om het inzicht duidelijk te krijgen.

Geef een antwoord